MDA Elektronica
 
  Product informatie  

Isolatie frees/boor machine CCD Occasion  

Artikelcode: CCD

Aantal
 
  • Overzicht
  • Optioneel

Deze machine hebben wij voor demonstratie doeleinden gebruikt en is in zeer goede staat.
De machine heeft een extra groot werkoppervlak 600 x 400, u kunt een half paneel in een keer inspannen.
Wel vertoond het blad gebruikssporen maar dat is niet van invloed op de werking van de machine.
Doe een mooi bod.

Bungard (Duitsland) levert al jaren, naast PCB productie apparatuur, CCD machines welke hun kwaliteit reeds lang bewezen hebben.

De Bungard CCD is een volautomatische, CNC-gestuurde machine van degelijke Duitse makelij voor het boren en frezen van printplaten. Met behulp van de uit een CAD programma gegenereerde boor- en freesfiles kan deze machine direct worden aangestuurd. Daarnaast is het mogelijk, met behulp van optionele software, een 'isolatiefrees file' te genereren; vervolgens kan daarmee op de machine het sporenpatroon van een enkel- of dubbelzijdige printplaat geheel worden uitgefreesd.
Uiteraard is het frezen van frontplaten e.d. ook geen enkel probleem voor deze machine.
De boorspindel wordt automatisch door de software aangestuurd (in/uit schakeling en instelling toerental). Verder zijn de snelheden voor de X-, Y- én Z-beweging (stappenmotoren) in het menu nauwkeurig in te stellen, waarmee de machine kan worden aangepast aan de uit te voeren bewerking.
Een belangrijk gegeven is, dat ook de Z-as uitgevoerd is met een stappen motor zodat de daalsnelheid perfect geregeld en een nauwkeurige diepte verkregen kan worden. Dit zorgt ervoor dat frezen en boortjes langer meegaan. (Bij andere merken wordt vaak de Z-as bedient met een elektromagneet, waardoor de frees of boor met een klap op de print komt)
Standaard wordt de Bungard CCD geleverd met gebruikersvriendelijke software RoutePro3000, voeding- en besturingsmodule in 19" rack, Kavo hoogfrequent-spindel (tot 60.000 rpm!), boorspaan-afzuiging en RS232-kabel voor aansluiting op uw p.c. (386 of hoger).
De machine is tevens uitgevoerd met een automatische boor/frees wissel automaat geschikt voor 15 tools.
De effectieve tafelmaat is 600 x 400 mm.

Voor isolatie freeswerk heeft u Isocam 5.0 nodig. Indien u deze gelijktijdig met de machine aanschaft dan krijgt u een korting op de verkoopprijs van dit programma.